Bahçeşehir Fizyoterapi Hizmetleri

Günümüzde çalışma şartlarının değişmesi, düşük fiziksel aktivite, artan stres faktörleri ile beraber kronik hastalıkların tetiklenmesi ve fiziksel problemlerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu aşamada fizyoterapi hizmeti almak sorunların oluşmasını engellemekte veya çeşitli fizyolojik ve fiziksel problemler (boyun düzleşmesi, fıtık, omurga eğriliği, ağrılar vb.) yaşayan insanların daha sağlıklı bir fiziğe ve daha yüksek hayat kalitesine sahip olması konusunda destek sağlamaktadır.

Bahçeşehir Fizyoterapi Programları

Fıtık problemleri çeşitli sorunlara sebep olmaktadır. Bu sorunlar arasında en yaygın olarak görülenler fıtığın etkilediği bölgelerde ağrı, uyuşma, güçsüzlük, hareket kısılılığıdır. Gerekli değerlendirmeler sonrasında fıtığına yönelik uygulamalar ile bu sorunların ortadan kalkması amaçlanır.

Fizyoterapist eşliğinde yapılan klinik reformer pilates, bireyin özel ihtiyaçlarına ve fiziksel durumuna uygun olarak kişiselleştirilmiş bir program sunar. Fizyoterapist, bireyin vücut mekaniği ve hareket kapasitesini değerlendirir, uygun düzeltici egzersizleri önerir ve reformer üzerindeki hareketleri güvenli bir şekilde yönlendirir.

Bu egzersiz yöntemi, kasları güçlendirmenin yanı sıra esneklik, denge ve core stabilitesini artırarak genel vücut fonksiyonlarını iyileştirmeyi amaçlar. Aynı zamanda duruş düzeltme ve omurga sağlığını destekleme konularında da etkili olabilir. Klinik reformer pilates, bireyin vücut farkındalığını artırarak, kas dengesini geliştirmeye ve kas-iskelet sistemine yönelik çeşitli faydalar sağlamaya odaklanır.

Omurga Eğriliği doğuştan veya sonradan oluşabilmektedir. Günümüzdeki iş koşullarına bağlı olarak iş başında geçirilen sürede duruş pozisyonları, düşük yaşam aktivitesi gibi faktörler omurga eğriliğine yol açabilir. Skolyoz fizyoterapisinde gerekli değerlendirmelerden sonra uygulanan egzersiz yöntemleri ve araçlar ile omurga açısının olması gerektiği dereceye ulaşması hedeflenir.

Doğuştan veya yetersiz gelişim sonucu nörolojik rahatsızlıklara sahip çocuklarda nörolojik rahatsızlıklar bulunabilir. Bununla birlikte yetişkilerde ise beyin kanaması (SVO) ya da sinir kesesi sebebiyle nörolojik rahatsızlıklar (hemipleji, dipleji, quadripleji) ortaya çıkabilir. Nörolojik fizyoterapi müdahaleleri ile zarar gören dokunun ve sinirlerin tekrar işlev kazanmasını ve günlük yaşam aktivitelerini yerine getirebilecek düzeye gelmesini hedefler.

Tendon yaralanmaları veya kazaya bağlı kırıklar gibi problemler ortopedik fizyoterapi alanı içerisindedir. Gerekli değerlendirmelerden sonra müdahale programı hazırlanır ve zarar gören bölgenin eski işlevine dönmesine katkı sağlar.

Birçok sebepten (migren, fibromilyaji vb.) dolayı ağrı oluşabilir. Ağrının kaynağı belirlenerek bir müdahale programı oluşturulur ve bireyin ağrılarının giderilmesi hedeflenir.

Spor Fizyoterapisi, çeşitli sakatlıklardan (ACL yaralanması vb.) sonra sporcunun spor hayatına devam edebilmesi için uygulanan müdahaleleri ve kullanılan araçları kapsamaktadır.

Elde sinir kesileri, derin kesikler ve ameliyatlardan sonra uygulanan müdahaleleri ve kullanılan araçlar el fizyoterapisi alanının içerisinde yer almaktadır. Merkezimizde el fizyoterapisi için son teknoloji (robot el) araçlar bulunmaktadır.

Robot El Uygulaması

Manuel terapi; fıtık, ortopedik hastalıklar, ağrı müdahalelerinde uygulanan bir fizik tedavi yöntemidir. Eklem hareket açıklığını arttırmak, ağrıyı gidermek, ödemi azaltmak için kullanılır. Manuel terapi yöntemleri arasında son zamanlar yaygınlaşan bir alan ise kayropraktidir. Kayroprakti yöntemi, manuel terapinin içerisinde yer aldığından bazı koşullar haricinde yukarıdaki tüm problemlerde uygulanabilir.

Kinezyolojik bantlama, ağrı tedavilerinde, eklem hareket açıklığında, ortopedik problemlerde hareketi destekleyici bir fizyoterapi uygulamasıdır.

Elektro terapi, tens makinası aracılığıyla uygulanan bir ağrıyı kesmede, ödemi azaltmada ve kasların işlevini geri kazanmasında (EMS) tercih edilen bir fizyoterapi uygulamasıdır.

Kupa terapisi köklü bir geçmişe sahip, Çin tıp literatüründen fizyoterapi alanına girmiş bir uygulamadır. Eklem hareket açıklığını arttırmada, ağrı durumlarında, ameliyat sonrası çeşitli problemlerde tercih edilen bir yöntemdir.

Graston Tools tekniği, ameliyat sonrası doku yapışıklıklarını çözülmesinde, eklem hareket açıklığını artırmak ve harekete hız kazandırmak amacıyla kullanılan bir uygulamadır. Bağ dokuyu düzenleyerek dokunun kanlamasını artırır ve iyileşmeyi hızlandırır. Kas ve tendon kısalıklarında kişinin aktif katılımıyla kullanıldığında kısalıkların giderilmesini de sağlar.

Sporcuların sakatlanmalarını önleyici uygulamaları içeren müdahalelerdir. Sporcuyu kuvvetlendirmek, dayanıklılığını güçlendirmek, denge ve koordinasyon becerisini artırmayı hedefler. Bu müdaheleler sporcuya ve spor dalına göre çeşitlilik gösterir.

Mat pilates, bireyin günlük yaşam aktivitesini, esnekliğini ve kas kuvvetini artırmayı, omurga sağlığını desteklemeyi amaçlar. Dolayısıyla bireyin hayat kalitesini yükseltmiş olur. Bununla birlikte eklem ve kemik yapınısı korur, kemik yoğunluğunu artırmakla birlikte osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltmaktadır. Boyun, bel, diz ağrıları gibi kronik ağrıların da hafiflemesini sağlar.

Medikal masaj, kas gerginliklerinde, ağrılarda, bazı eklem problemlerinde kullanılabilir. Yapılan uygulamalarla birlikte kan akışının hızlanmasında, manüplasyonlar ile birlikte de ödemlerin ve vücuttaki atılamayan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Derinin esnekliğini artıran ve yenilenmeyi hızlandıran bir yöntemdir.

Terapötik masaj, esansiyel yağların ve geçmişten bugünümüze gelen Çin tıbbına ait yöntemlerden yararlanılır. Ağrının ve kas gerginliklerinin olduğu noktalarda tektik nokta, mum moksa terapi gibi yöntemler uygulanmaktadır.

G5 uygulaması son zamanlarda çeşitli problemlerde tercih edilen bir yöntemdir. G5 uygulamaları kas gerginliğini azaltır, kan akışını ise hızlandırır. Derideki yağ tabakasını inceltir ve derideki yapışıklıkları giderir.

İletişim sayfamızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz!