Bahçeşehir İnternet Bağımlılığı Testi, Avrupa Sağlıklı Yaşam ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi bünyesinde, Uzman Klinik Psikolog Reyhan FEDA tarafından hazırlanmış ve online olarak ücretsiz şekilde doldurulabilecek şekilde sunulmuştur.
Bahçeşehir İnternet Bağımlılığı Testi Psikoterapi %30 İndirim Kuponu
Kendinize keşfetme yolculuğunuza ortak olmak adına 2025 yılında bir kampanya başlattık! Bahçeşehir İnternet Bağımlılığı Testi sonucunda ücretsiz ve koşulsuz bir indirim kuponu kazanacaksınız! Kuponunuzu bizlere ileterek Bahçeşehir Avrupa Sağlıklı Yaşam ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde psikoterapi seanslarınızda %30 indirimden faydalanın!
Bahçeşehir İnternet Bağımlığı Testi Nasıl Doldurulur?
Bahçeşehir İnternet Bağımlılığı Testi içerisinde, insanların kaygılı ya da endişeli oldukları zamanlarda yaşayabilecekleri bazı durumlar yer almaktadır. Lütfen her bir ifadeyi dikkatle okuyunuz. Her ifadenin, bugün dahil olmak üzere son bir hafta içinde sizi ne derece etkilediğini değerlendirerek en uygun seçeneği işaretleyiniz.
İnternet Bağımlılığı Nedir?
İnternet bağımlılığı, bireyin dijital teknolojilere yönelik kullanımını denetleyememesiyle karakterize edilen davranışsal bir bağımlılık türüdür. Bu durum, kişinin sosyal, akademik, mesleki ve kişisel işlevselliğini olumsuz yönde etkileyebilir. Sürekli ve aşırı internet kullanımı, bireyde yoksunluk belirtileri, tolerans gelişimi ve zamanla kontrol kaybı gibi bağımlılıkla ilişkili klinik semptomlara yol açabilir.
Bahçeşehir İnternet Bağımlılığı Psikoterapisi
İnternet bağımlılığı, bireyin çevrimiçi davranışları üzerinde denetimini yitirmesi ve bu durumun sosyal, mesleki ya da akademik işlevsellikte bozulmaya yol açmasıyla tanımlanan kompulsif bir davranış örüntüsüdür. Bahçeşehir internet bağımlılığı psikoterapisi kapsamında uygulanan, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), bireyin işlevsiz inançlarını, bilişsel çarpıtmalarını ve uyumsuz davranış örüntülerini hedef alarak müdahale eden, kanıta dayalı bir psikoterapi yöntemidir. BDT uygulamaları, bireyin internet kullanımına ilişkin içgörü geliştirmesini sağlarken, dürtüsel davranışları düzenlemesine ve işlevsel baş etme becerileri geliştirmesine katkı sunar. Bu süreç, bireyin dijital ortamla daha dengeli bir ilişki kurmasına olanak tanır.

